Nogomet
28

Danijal Brković: Spremni smo za Zrinjski, dat ćemo sve za pobjedu

Piše: D. B.
Danijal Brković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danijal Brković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH nakon reprezentativne pauze, a jedna od posebno zanimljivih utakmica je susret Olimpica i Zrinjskog. Obje ekipe su u prethodnom kolu zabilježile poraze, a nogometaš Vukova Danijal Brković vjeruje da će se njegov tim vratiti na pravi put pobjedom protiv Plemića.

Olimpic je prošle sezone odigrao sjajno, osvojio je Kup BiH i ostvario historijski plasman u Evropu, a onda su stvari krenule naopako. Vukovi su trenutno na 11. poziciji na tabeli sa 16 osvojenih bodova i u zoni su koja vodi u niži rang.

"Loše smo počeli prvu polusezonu. Igra nije bila toliko loša koliko nam je nedostajalo sreće. Trenutno se nalazimo u teškoj situaciji, ali ima još dosta utakmica do kraja sezone. Vjerujem da ćemo se izvući i krenuti ka gornjem dijelu tabele", izjavio je Brković.

Pauzu je Olimpic iskoristio dobro i pripremo se za opasnog protivnika kakav je definitivno Zrinjski.

"Imali smo dosta vremena da se pripremimo za utakmicu, pauza je bila duga. Spremni smo za ono što nas čeka u subotu", rekao je nogometaš Olimpica.

Vukovi respektuju protivnika, ali očekuju pobjedu na Koševu.

"Jasno je da Zrinjski ima dobru ekipu koja je pokazala svoj kvalitet, no, ove sezone je razlika u kvalitetu relativno mala, tako da niko nije nepobjediv. Mi smo spremni i dat ćemo sve da pobijedimo", kazao je Brković.

Olimpic ima dva poraza u nizu, a Zrinjski je u prošlom kolu poražen od Slobode.

"Očekujem zaista tešku utakmicu, posebno zbog činjenice da će nam nedostajati nekoliko važnih igrača, ali bez obzira na sve, moramo ostaviti srce na terenu i dobiti utakmicu", dodao je dvadesetčetverogodišnji nogometaš.

U Olimpicu se nadaju pobjedama u posljednja tri kola, a na proljeće očekuju još bolje igre i bolju poziciju na tabeli.

"Cilj nam je da dobijemo tri preostale utakmice u ovoj polusezoni, sad nam je svaki bod veoma bitan. Do kraja sezone se želimo približiti vrhu, ima još 15 utakmica i svašta se može dogoditi. Ništa još nije gotovo", smatra Brković.

Svojom formom nije zadovoljan.

"Ne mogu biti zadovoljan jer smo u zoni ispadanja. Ipak, vjerujem da će u budućnosti biti puno bolje", završio je Brković.

Utakmica Olimpic - Zrinjski se igra u subotu od 13:00 sati.