Nogomet
19

Danijal Brković: Kvalitet je na našoj strani, želimo pobijediti Zvijezdu u obje utakmice

Piše: D. B.
Danijal Brković
Danijal Brković
Olimpic će u srijedu biti gost Zvijezdi u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Napadač Vukova Danijal Brković je u izjavi za portal Klix.ba rekao da očekuje pobjede svog tima u oba susreta.

Olimpic nije dobro otvorio proljetni dio sezone te je poražen na Grbavici.

"Protiv Željezničara je bilo loše, uvijek je loše protiv njih, ali smatram da se nismo manje kvalitetni, nego pojedini igrači očigledno osjete neki strah, kao da igramo protiv Real Madrida. Ja ne osjećam strah, naprotiv, smatram da je najljepše dokazivati se protiv tih 'najboljih klubova'. Ipak, za naredne utakmice se ne sekiramo, imamo odličan tim", izjavio je Brković.

Vukovi će u četvrtfinalu Kupa BiH snage odmjeriti sa Zvijezdom, a prva utakmica se igra sutra u Gradačcu.

"Drago mi je što smo izbukli Zvijezdu. Očekujem tešku utakmicu, ali ponajviše zbog terena. Tamo je uvijek loš teren. Ne znamo mnogo od njih, nit nas posebno interesuje koji dio njihovog tima je najbolji, važni smo samo mi i naša igra. Ako mi budemo raspoloženi i pružimo igru kakvu možemo, rezultat neće doći u pitanje. Želimo pobijediti i u Gradačcu i u Sarajevu. Kvalitet je na našoj strani i želimo otići do samog kraja", završio Brković.