Sloboda i Slavija love rezultat
0

Danas uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Foto: FKSlavija.com
Foto: FKSlavija.com
Danas su na programu obje utakimce revanša polufinala Kupa BiH.

U Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i Široki Brijeg. Prvi sudar na Pecari završen je pobjedom domaćina rezultatom 2-1. Tim sa Tušnja nalazi se pred velikim iskušenjem, a ukoliko žele ponoviti prošlogodišnji uspjeh (plasman u finale) treba im pobjeda od dva gola razlike (u obzir dolazi i trijumf 1-0).

Pred ovaj meč u prilog im ide nekoliko parametara: trenutna forma, atmosfera u ekipi i dobre partije na domaćem travnjaku. Gosti su u posljednjem prvenstvenom okršaju remizirali sa Sarajevom pa su sve dalje od pozicija koje obezbjeđuju međunarodne utakmice. Stoga im je današnji duel ključan. Svjesni su da nemaju pravo na kalkulacije. Mirno prilaze utakimici i najavljuju otvorenu igru. Sve spomenuto obećava zanimljiv dvoboj.

U drugom susretu, u Istočnom Sarajevu, Slaviji na noge dolazi lider Premijer lige Zrinjski. Izabranici Zorana Erbeza su prvi meč pod Bijelim Brijegom napustili pognute glave. Poraz od 4-2 ne nudi im previše izbora. Ipak, prvi šef struke vjeruje da mogu pronaći pobjedničku formulu i eliminisati suparnika. Optimizam donosi i povratak sjajnog Darka Spalevića. Mostarci su svjesni da imaju solidnu prednost pred uzvrat. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici poraženi su u Modriči 2-0. Već danas imaju priliku da pokažu da to nije pravo lice "Plemića". Dragan Jović nema previše problema oko sastavljanja udarne postave.

Satnica

Sloboda – Široki Brijeg 18.30 sati Glavni sudija: Anto Živković (Orašje) Pomoćnici: Dalibor Drašković (I. Sarajevo) i Mujo Tutun (Sarajevo)

Slavija – Zrinjski 16.30 sati Glavni sudija: Elmir Pilav (Sarajevo) Pomoćnici: Mato Stanić (Prud) i Rusmir Bašić (Sarajevo)