Veliko interesovanje navijača
92

Danas počinje prodaja ulaznica za utakmicu BiH - Grčka

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlukom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prodaja ulaznica za kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, koju nogometna reprezentacija BiH igra s Grčkom 22. marta na Bilinom Polju u Zenici, počet će danas u 9:00 sati. Mnogobrojni navijači u Zenici i Sarajevu noć su proveli ispred poslovnica u iščekivanju početka prodaje karata.

Na oficijelnoj stranici NSBiH je objavljeno da je štampano 10.200 ulaznica, od čega od čega 5.650 za zapadnu, 1.300 za istočnu, 1.200 za sjevernu i 2.050 za južnu tribinu stadiona Bilino Polje u Zenici. Ulaz na zapad će koštati 40 KM, na istok 30 KM te na jug i sjever po 20 KM.

Prodaja 6.000 ulaznica vršit će se putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije "Centrotrans“ ispred kojih su stotine navijača provele noć kako bi bili među prvim koji će ih kupiti.

Prema utvrđenim pravilima, a u cilju omogućavanja većem broju navijača da na stadionu posmatraju ovaj meč, ali istovremeno i zbog sprječavanja manipulacija ulaznicama te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica.

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta. Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu također neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica. Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima "Centrotransa“ i to prema spisku koji je blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja

NSBiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima. Prodaja ulaznica počinje u srijedu 9:00 sati.

Prodaja ulaznica putem interneta nije bila moguća iz operativno-tehničkih razloga.

Oko 4.200 rezervisanih ulaznica pripada sljedećim kategorijama, a to su: igrači A reprezentacije, stručni štab A reprezentacije, organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalni i područni savezi, putem entitetskih saveza, Klubovi Premijer lige BiH, članovi organa i tijela NSBiH, zaslužni nogometni radnici i bivši reprezentativci BiH, sponzori i partneri NS BIH, organi i institucije državnog i entitetskog nivoa i administracija NS BiH

U ovaj broj uključeno je i 550 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Grčke. Shodno principu reciprociteta, gostima pripada i 150 komplementarnih - besplatnih ulaznica za zapadnu tribinu.