Naši u sjajnoj formi
0

Danas okupljanje "Zmajeva"

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Okupljanje bh. nogometnih reprezentativaca, uoči kvalifikacijskog dvomeča s Bjelorusijom, zakazano je za danas u hotelu "Hercegovina" na Ilidži.

Okupljanje je zakazano od 13 sati, a igrači će u Sarajevo stizati u pojedinačnim terminima, u zavisnosti rasporeda letova na Sarajevskom aerodromu.

Prvi trening selektor Safet Sušić i njegov stručni štab održat će u utorak u 10:30 sati na stadionu u Hrasnici. Polazak reprezentacije u Bjelorusiju planiran je u četvrtak, 1. septembra, u 10 sati čarter letom Sarajevo-Minsk.

Sušić je za ključne utakmice u kvalifikacijama za EURO 2012 pozvao:

Golmani: Kenan Hasagić, Asmir Begović i Asmir Avdukić.

Odbrana: Mensur Mujdža, Boris Pandža, Adnan Mravac, Emir Spahić i Saša Papac.

Srednji red: Muhamed Bešić, Adnan Zarihović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić i Darko Maletić.

Napad: Edin Džeko, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Uoči mečeva s Bjelorusijom, koji su ključni u borbi za drugo mjesto u grupi D, većina naših igrača je u dobroj formi. Selektora Sušića svakako može radovati sjajna forma napadača naše reprezentacije i Manchester Cityja, ali i Lyonovog veznjaka Miralema Pjanića. Obojica su proteklog vikenda bili ključni u pobjedama svojih ekipa, Džeko je postigao četiri gola, a Pjanić je upisao gol i asistenciju.

Također, Sejo Salihović je za Hoffenheim u četiri kola postigao tri gola, a u dobroj formi je i Asmir Begović, koji je i u nedjelju u susretu njegovog Stokea i West Bromwicha sačuvao svoju mrežu (Stoke je pobijedio u gostima 1:0).

Prva utakmica između A selekcija BiH i Bjelorusije se igra 2. septembra u Minsku sa početkom u 20:30 sati, dok se revanš igra na stadionu "Bilino Polje" u Zenici četiri dana kasnije. Taj susret počinje u 20:15 sati.