Sarajevski derbi bez publike?
0

Danas odluka o "slučaju Gavarić" i suspenziji Koševa

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U zeničkom hotelu Zenica danas će od 11 sati biti održano zasjedanje Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojem bi trebala biti donesena konačna odluka o famoznom "slučaju Gavarić", dok će u zgradi NSBiH u Sarajevu zasjedati Disciplinska komisija.

"Slučaj Gavarić" još uvijek nije riješen, iako je sporna utakmica između Slobode i Sarajeva odigrana u 16. kolu Premijer lige. Takmičarska i Apelaciona komisija donijele su odluku da se utakmica u kojoj je igrač Slobode Stefan Gavarić nastupio sa tri žuta kartona ponovo odigra. Situaciju je dodatno zakomplikovana odluka Komisije za propise NSBiH koja je zaključila da komisije nisu pravilno primjenile propise.

Izvršni odbor NSBiH danas može donijeti konačnu odluku i naložiti Takmičarskoj komisiji registraciju utakmice rezultatom 3:0 za Sarajevo primjenjujući zaključak Komisije za propise za što će biti potrebno 12 od 14 glasova članova.

U zgradi NSBiH će u 12 sati biti održana sjednica Disciplinske komisije koja će odlučivati o sankcijama FK Sarajevo zbog nereda na stadionu Asim Ferhatović Hase poslije utakmice FK Sarajevo - NK Široki Brijeg, koji je odlukom Takmičarske komisije do daljnjeg suspendovan.

FK Sarajevo zbog incidenata može biti kažnjeno sa maksimalnih 10.000 KM ili sa dvije do šest utakmica bez publike ili van grada. Eventualna suspenzija stadiona Koševo značila bi da će veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara biti odigran pred praznim tribinama.

Disciplinska komisija raspravljat će i o utakmici u Vrapčićima između Veleža i Zrinjskog koja je dva puta prekidana zbog incidenata.