Arsene Wenger
0

"Danas je naša odbrana daleko snažnija"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuz Arsene Wenger, trener nogometaša Arsenala, ponosan je na to kako u ovoj sezoni izgleda njegova odbrana. Kaže i da će u prilog tome govoriti brojke na kraju sezone.
  • Još je uvijek rano pričati o tome i hvaliti igrače u zadnjem redu ili golmana, ali sam uvjeren da u ovom trenutku imamo jako dobar formirani posljednji red. Prošle sezone smo stvarno primali mnogo pogodaka, neki su nas skupo koštali, a mislim da to ove sezone neće biti slučaj - rekao je Wenger.

Arsenal je, primjerice, prošle sezone u 38 kola Premiershipa primio 37 pogodaka (skoro jedan po ogledu), odnosno prilično više u usporedbi s ostalim pretedentima za naslov najbolje momčadi na Otoku.

Manchester United i Chelsea su primili tek po 24, a Liverpool 27.

  • Ponekad smo prošle sezone igrali preofenzivno i zbog toga smo imali nešto manji fokus u odbrani. Tokom ljeta sam želio raditi na osnaživanju posljednjeg reda. Kako u vidu pojačanja, tako i u uigranosti. Zadovoljan sam kako napredujemo po tom pitanju - zaključio je Wenger.

Brojke, pak, govore da trenutno u Premiershipu ima pet boljih odbrana od Arsenalove. Aston Villa je primila tek sedam pogodaka, Chelsea osam, Manchester United i Manchester City po devet, Fulham deset.

Arsenal je primio 11 pogodaka, baš kao Birmingham i Stoke City.