Nogomet
0

Danas finale turnira na Otoci, za prvo mjesto borit će se Crvena zvezda i Rad

Piše: Edin Isanović
Nakon trećeg dana 2. Međunarodnog turnira “Igraj fudbal, živi život” koji se održava na stadionu Otoku (pravo nastupa imaju igrači do 17 godina) poznati su finalisti, a to su beogradske ekipe Crvena zvezda i Rad. Za treće mjesto igrat će Željezničar i Cibalia iz Vinkovaca.

U subotu su Plavi sa Grbavice u okviru grupe B pobijedili Budućnost rezultatom 3:2. Gosti iz Podgorice imali su prednost na poluvremenu od dva gola. Ipak, igrači Željezničara su u nastavku potpuno preokrenuli rezultat. Do trijumfa su stigli golovima Hiroša, Osmankovića i Gojaka.

Također, u grupi B Rad je u subotu savladao Olimpic sa visokih 3:0. Pogotke za tim sa Banjice postigli su Radunović, Đurđević i Ćudić.Na taj način Građevinari su u tri meča osvojili maksimalnih devet bodova i potpuno zasluženo plasirali su se u finale.

U grupi A Olimpija je nakon dva poraza pomalo neočekivano uspjela doći do prvih bodova. Savladali su Cibaliu rezultatom 2:1. Golove za Zmajčeke postigli su Adamić i Halilović, dok je strijelac jedinog pogotka za tim iz Vinkovaca bio Cerovski.

Druga utakmica ove grupe odigrana je u subotu popodne, a snage su odmjerili Crvena zvezda i Sarajevo. Beograđani su dominirali tokom čitavog meča i na kraju su sasvim zasluženo slavili sa visokih 4:1.

Bordo tim je poveo, ali su golovima Živkovića dva puta, te Zukanovića i Saračevića crveno-beli došli do trijumfa i plasmana u finale.

U nedjelju u 11:00 sati za treće mjesto igraju Željezničar i Cibalia, dok će u 13:00 sati Crvena zvezda i Rad odigrati finalni dvoboj.

Pored pehara za prva tri mjesta organizator je pripremio i nagrade za najboljeg strijelca turnira, najboljeg igrača i golmana.

Treba istaći da u fudbaleri Rada i Crvene zvezde posjetili centar glavnog grada BiH. Kako naglašavaju, uživali su u ćevapima na Baščaršiji.

Također, direktor omladinskih selekcija crveno-belih Srđan Vasiljević predao je dres sa brojem devet prvom šefu struke FK Sarajevo i nekadašnjem igraču Zvezde - Husrefu Musemiću. Prisutni gledaoci na stadionu Otoku pozdravili su ovaj potez aplauzom.