Nogomet
39

Danas bi trebalo biti poznato da li Kvesić, Tomić i Čolić odlaze iz Željezničara

Piše: D. B.
Nogometaši Željezničara se u Sarajevu uveliko pripremaju za proljetni dio sezone, a u kojem sastavu će ga dočekati, još uvijek nije poznato. Na adresu kluba su stigle ponude za Benjamina Čolića, Josipa Kvesića i Tomislava Tomića, a o njima će se raspravljati danas.

"Danas očekujem informacije o statusu Josipa Kvesića, Tomislava Tomića i Benjamina Čolića. Imat ćemo sastanak u klubu, kada će biti poznato više informacija", izjavio je Odović za portal Klix.ba.

Prijelazni rok za Željezničar, kada je riječ o pojačanjima, vjerovatno još nije završen, posebno ako bude odlazaka.

"Ne znam. Sve zavisi od razvoja situacije s Kvesićem, Tomićem i Čolićem. Prijelazni rok još uvijek traje i ja bih volio da već znam na čemu smo. Ne iskuljučujem mogućnost dolaska još jednog igrača i to ako svi ostanemo na okupu. Ukoliko neki igrači napuste klub, to onda otvara neke druge mogućnosti", završio je Odović.

Nogometaši Željezničara su se kratko pripremali u Sarajevu, nakon čega su desetak dana proveli u Međugorju. Trenutno su u glavnom gradu BiH, a naredne sedmice ponovo odlaze u Međugorje, gdje će nastaviti pripreme. Planiran je odlazak u Rovinj, ali zbog loših uslova za treniranje se od toga odustalo.