Nogomet
67

Damir Sadiković: Uz podršku navijača ćemo eliminisati Metalurg

Klix.ba
Željezničar večeras u drugoj utakmici 2. pretkola Evropske lige ima priliku plasirati se u 3. pretkolo, a protivnik će biti Metalurg iz Skoplja. Prva utakmica u Makedoniji je završena rezultatom 0:0. U taboru Plavih vjeruju u prolaz dalje, tvrdi sjajni mladi nogometaš Damir Sadiković.
Damir Sadiković
Damir Sadiković

U Željezničaru su zadovoljni rezultatom prve utakmice uoči revanša i vjeruju da će nakon večerašnjeg susreta biti u 3. pretkolu.

"U Skoplju je moglo biti i puno bolje, barem kada je riječ o našoj igri. Cilj nam je bio da pobijedimo, ali nismo uspjeli. Sada uoči revanša imamo rezultat 0:0, sve je otvoreno, ali mislim da ćemo uz podršku naših navijača eliminisati Metalurg i plasirati se u sljedeći krug", izjavio je Sadiković za portal Klix.ba.

Između Željezničara i Metalurga uoči večerašnjeg odlučujućeg duela više nema nepoznanica.

"Dobro smo analizirali Metalurg i njihovu igru u prvoj utakmici. U revanšu na Koševu nas ništa ne bi trebalo iznenaditi", smatra nogometaš Željezničara.

Rezultat iz prve utakmice je nezgodan, ali Plavi namjeravaju hrabrom i otvorenom igrom izboriti plasman u 3. pretkolo.

"Mi igramo napadački i tako će biti u večerašnjoj utakmici. Sve je jasno, treba nam pobjeda, a nadam se da će i realizacija biti na nivou", završio je Sadiković.