Milan Tottenhamu
0

"Dajte bolju ponudu za Huntelaara"

Totalsport
Klaas-Jana Huntelaar (Foto: Reuters)
Klaas-Jana Huntelaar (Foto: Reuters)
Engleski tabloid The Sun piše kako je AC Milan odbacio mogućnost da svog nizozemskog napadača Klaas-Jana Huntelaara pošalje na posudbu u Tottenham.

Čelnici kluba sa San Sira navodno su, tako, poručili svojim kolegama s White Hart Lanea da za 27-godišnjeg napadača sastave i pošalju bolju ponudu, ako ga žele u svojim redovima.

The Sun tvrdi da je sada Tottenham spreman iskrcati oko 13,5 miliona eura, kako bi s Huntelaarom sklopio trajni ugovor. Podsjetimo, Huntelaar je u januaru 2009. godine prešao iz Ajaxa u madridski Real, u kojem se nije uspio nametnuti, pa je prošlog ljeta prešao u Milan, s kojim je sklopio četverogodišnji ugovor.

Međutim, ni u gradu mode mu nisu cvjetale ruže, a nakon dolaska Zlatana Ibrahimovića, jasno je da bi mu najbolji potez bio nova promjena sredine. Tottenham, pak, želi još više ojačati tim za debitanski nastup u Ligi prvaka.

The Sun informiše i o pregovorima koje Tottenhamov 30-godišnji irski napadač i reprezentativac Robbie Keane vodi sa Celticom, o novom dolasku u klub iz Glasgowa na posudbu. Tamo je u tom statusu bio i u drugom dijelu prošle sezone.