Nogomet
0

Daily Mail: Van Gaal će iduće sedmice biti imenovan menadžerom Uniteda

Totalsport
Prema pisanju engleskog tabloida Daily Maila, holandski stručnjak Louis van Gaal sljedeće će sedmice biti službeno imenovan novim menadžerom Manchester Uniteda.

Aktuelni selektor reprezentacije Holandije u većini otočkih medija figurira kao glavni kandidat za nasljednika smijenjenog Davida Moyesa. Daily Mail tvrdi da je dogovor postignut i da će 62-godišnji Van Gaal biti potvrđen za novog trenera nakon posljednje Unitedove ovosezonske domaće utakmice, u utorak protiv Hull Cityja.

Van Gaal bi trebao preuzeti kormilo nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, a u klubu se nadaju da će imati dovoljno vremena za prijeko potrebnu kupovinu novih igrača. Spomenuti tabloid tvrdi da će Holanđanin sa sobom dovesti i novi stručni štab uključujući i aktuelnog pomoćnika u reprezentaciji Patricka Kluiverta. Nije poznato hoće li za asistenta ipak uzeti i nekoga iz ''generacije '92'' koja trenutno vodi momčad. Podsjetimo, privremeni menadžer je Ryan Giggs, a njegovi su pomoćnici Paul Scholes, Nicky Butt i Phil Neville.

Vjerovatni dolazak na Old Trafford bit će Van Gaalu prvi posao u Engleskoj. Ranije je radio u Ajaxu, Barceloni, AZ-u i Bayernu, a trenutno odrađuje drugi mandat na klupi holandske reprezentacije.