Nogomet
16

Daily Mail: "Ubica" Džeko je rješenje Cityjevih problema u gostima

Klix.ba
Džeko u utakmici protiv Leicestera (Foto: AFP)
Džeko u utakmici protiv Leicestera (Foto: AFP)
Britanski Daily Mail pohvalio je učinak i igru Edina Džeke u sinoćnjoj pobjedi Manchester Cityja nad Leicesterom u okviru kupa Capital One.

Zahvaljujući dva gola Edina Džeke, Građani su u gostima savladali Leicester rezultatom 3:1 i na taj način se plasirali u polufinale ovog takmičenja. Daily Mail piše da je postizanje golova u gostima specijalnost za bh. reprezentativca.

Trener Manuel Pellegrini ne treba dalje tražiti rješenje za gostujuće utakmice od "ubice" u gostima Edina Džeke. Iako su u Capital Cupu pobijedili u svim dosadašnjim utakmicama, u ligi itekako imaju problema, piše navedeni list.

Pellegrini je nakon utakmice izjavio da će Argentinac Sergio Aguero zbog povrede odsustvovati sa terena oko osam sedmica. Ovo će biti velika šansa za bh. napadača koji je u dresu Građana postigao 12 golova na domaćem terenu i čak 21 u gostujućim utakmicama.

"Postigao sam više golova na strani nego kod kuće. Sretan sam kad god postignem gol jer je to moj posao. Utakmica protiv Fulhama bit će teška, ali moramo pokušati pobijediti u gostima", kazao je Džeko.