Nogomet
12

Daily Mail: Suarez odbija da se izvini

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Odnos urugvajskog reprezentativnog napadača Luisa Suareza i njegovog kluba Liverpoola dotaknuo je dno, jer se Suarez ne namjerava izviniti zbog komentara koje je davao prošle sedmice, piše Daily Mail.

Izvori bliski urugvajskom napadaču vjeruju kako je Suarezov odnos s menadžerom Brandanom Rodgersom nepopravljiv. Incidentima na igralištu skloni nogometaš dao je intervju prošle sedmice u kojem je optužio Liverpool za prevaru. Izjadao se kako mu je klub prošle godine obećao da će ga pustiti ukoliko ne izbori Ligu prvaka u ekipu koja ostvari to pravo. Rodgersa je ta izjava toliko naljutila da je najurio svog udarnog napadača iz prvog tima i dodijelio mu individualne treninge.

Suarez želi preći u Arsenal, klub koji će igrati u Ligi prvaka ako u odlučujućoj kvalifikacijskoj rundi preskoči Fenerbahče. Arsenal je poslao dvije ponude za Suareza, ovu drugu u vrijednosti od 40 miliona i jedne funte, kako bi aktivirao njegovu odštetnu klauzulu. Međutim, čelnici Liverpoola su odbili i tu ponudu, što je izazvalo gnjev kod Suareza.

Rodgers je nedavno otkrio što Suarez mora uraditi da bi ga vratio u rad s prvim timom.

"Prvo i osnovno mora se izviniti svojim saigračima i klubu. Gledao sam ga u posljednje vrijeme i to nije onaj Luis Suarez kojeg poznajem. Moja je dužnost da zaštitim ostale igrače i navijače od ove Suarezove verzije", rekao je menadžer Redsa.

Međutim, prema informacijama kojima raspolaže Daily Mail, Suarez se ne namjerava izviniti za svoj intervju, jer i dalje vjeruje da ga je klub izdao.

U tekstu se još navodi kako Arsenal i dalje vjeruje da će osigurati usluge urugvajskog napadača, te da će poslati novu, još bolju ponudu.