Nogomet
20

Daily Mail: Arsenal na ljeto dovodi Casillasa

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv)
Iker Casillas (Foto: Arhiv)
Britanski tabloid Daily Mail tvrdi da engleski nogometni velikan Arsenal namjerava predstojećeg ljeta svoju odbranu pojačati ponajboljim golmanom današnjice – Ikerom Casillasom.

S obzirom da je izvor Daily Mail, ovu informaciju doista treba uzeti s velikom zadrškom, jer je uistinu malo potrebno da spomenuti tabloid bude, blago rečeno, maštovit.

No, Daily Mail vjeruje da Casillas proživljava najgore dane svoje bogate i vrlo uspješne karijere, prvenstveno zbog odnosa s trenerom Joseom Mourinhom. "Ključ" njegovog odlaska sa Santiago Bernabeua bio bi ostanak portugalskog stručnjaka na trenerskoj klupi i dogodine, tvrdi se u engleskom listu.

Arsenal je navodno spreman platiti 20 miliona eura za 31-godišnjeg golmana, baš koliko je spreman dati i za golmana Barcelone Victora Valdesa, koji na ljeto definitivno napušta katalonsku prijestolnicu.

Podsjetimo i da je Casillas trenutno rezervna opcija na golu Reala, čiji gol sigurno čuva Diego Lopez, koji je u klub stigao nakon što je u januaru Casillas slomio prst.