Franceso Totti
0

'Da sam otišao iz Rome, bio bih Zlatna lopta'

Totalsport
Legendarni kapetan Rome Francesco Totti (33) potpisat će sljedeće sedmice ugovor s rimskim nogometnim klubom do 2019. godine.

Naravno da neće do tada igrati. Kad prekine igračku karijeru, automatski će početi raditi u stručnoj organizaciji kluba.

  • Roma je za mene ispala životnim izborom. Mislim da sam novi ugovor zaradio na igralištu, zbog poštovanja koje sam oduvijek gajio prema porodici Sensi, prema suigračima, trenerima i navijačima - izjavio je Totti za TG1.

  • Da sam u određenom trenutku napustio Romu i otišao u veći klub, osvojio bih Zlatnu loptu. Nisam zbog toga nesretan. Naprotiv, drago mi je da sam ostao. Bila je to odluka srca.

U novoj sezoni kao najvećeg kandidata za naslov italijanskog prvaka Totti vidi Juventus.

  • Definitivno su jedni od najvećih kandidata. Otprije su imali dobru okosnicu, koju su sada nadogradili kvalitetnim pojačanjima. Sreo sam prije nekoliko sedmica Cira Ferraru na Capriju. Činio mi se vrlo 'nabrijan', motiviran. Ima enormnu želju, što je najbitnije za tako mladog trenera.

I dalje smatra da je Serie A među tri najbolje evropske nogometne lige.

  • Mislim da smo i dalje u Top 3. Jasno je da su Premiership i Primera bolji. Trenutno njihovi klubovi ulažu puno više novca negoli talijanski.