Carlos Tevez
0

"Da sam ja počeo, Manchester bi možda pobijedio"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poput Cristiana Ronalda, i Carlos Tevez je kritikovao taktiku svog menadžera Sir Alexa Fergusona nakon poraza od Barcelone (2-0) u finalu nogometne Lige prvaka.

Iako je Tevez dobio priliku protiv Barcelone, zamijenivši na poluvremenu Andersona, on smatra da je trebao početi od prve minute.

  • Želio sam započeti od početka protiv Barcelone, ali trener je odlučio drugačije. Da je strategija bila više napadački orjentisana od prve minute, mislim da bi rezultat možda bio drugačiji - rekao je Tevez koji, prema pisanju The Suna, nakon poraza od Barcelone nije sjeo u avion zajedno sa svojim saigračima, već je odletio za Buenos Aires na okupljanje argentinske reprezentacije za kvalifikacijske susrete za SP 2010. s Kolumbijom i Ekvadorom.

Čini se tako da su Tevezovi dani u klubu s Old Trafforda odbrojani, iako je uprava navodno napokon pristala trajno otkupiti njegovo vlasništvo od tvrtke MSI i plaititi 25,5 traženih miliona funti.

  • Gdje ću igrati u budućnosti će uskoro biti poznato. Moji agenti trenutno vode pregovore i čekam da mi jave novosti - dodao je ovaj 25-godišnji napadač, za čije je usluge dosad navodno najveće zanimanje pokazao Liverpool.