Nogomet
0

Cvitanović i Ivanković: Na nama je da popravimo atmosferu i igračima vratimo vjeru u uspjeh

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Atmosfera unutar HŠK Zrinjski dan uoči gradskog derbija protiv Veleža nije na željenom nivou.

Loše igre i rezultati na prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa, pa kasnije i protiv Drine u Premijer ligi navele su Mišu Krstičevića na ostavku na mjestu šefa stručnog štaba, pa je ogromna odgovornost pripala Daliboru Cvitanoviću i Mariju Ivankoviću koji će igrače pripremiti za sutrašnji meč u Vrapčićima.

“Ne bih ulazio u razloge zbog kojih je Mišo Krstičević odstupio s pozicije šefa stručnog štaba. To je njegova lična stvar”, rekao je na današnjoj presici na stadionu Pod Bijelim brijegom Dalibor Cvitanović, koji je šef Zrinjskog bio na prvom gradskom derbiju igranom u Sarajevu prije više od 15 godina.

“Situacija u klubu nije najbolja, a na meni i mojim kolegama je da popravimo atmosferu i igračima vratimo vjeru u sebe. Vjerujem da možemo to postići, te u konačnici proći u polufinale Kupa BiH”, dodao je Cvitanović, na koga se nadovezao Mario Ivanković.

“Derbi iz svakog igrača izvuče maksimum, tako da sutra u pristup ne smijemo sumnjati. Igrači moraju pokazati da su bolji, da su zasluženo prvaci, i jednostavno igrati najbolje što znaju. To je recept za uspjeh protiv Veleža”, izjavio je nekadašnji kapiten Zrinjskog.

Stručni štab Zrinjskog za utakmicu protiv Veleža ne može računati na Ognjena Todorovića koji je u Kupu BiH već igrao za Sarajevo.

Dolazak na gradski derbi u Vrapčiće najavilo je i tri stotine navijača Zrinjskog koji će sutra biti smješteni na južnoj tribini ovog stadiona.