Nogomet
426

Cvijeće, pjesme i selfiji na dočeku fudbalera Galatasaraya u Sarajevu

Piše: O. T.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Turski fudbalski gigant Galatasaray stigao je u glavni grad naše zemlje gdje će ove subote u 18 sati i 30 minuta na Koševu odigrati prijateljski meč protiv Sarajeva.

Na aerodromu ih je dočekalo oko stotinu navijača sa transparentima, cvijećem i uz glasno navijanje, a mnogi su željeli napraviti selfie fotografije. Igrače koji nisu davali izjave dočekao je i ambasador Turske u BiH Cihad Erginay.

Na spisku za utakmicu sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine najveća zvijezda je bivši fudbaler Borussije Dormund Kevin Grosskreutz, a pored njega dolaze i Eray Iscan, Cenk Gonen, Emre Tosun, Semih Kaya, Koray Gunter, Sefa Ozdemir, Yavuzhan Kelesoglu, Soner Gonul, Tarik Camdal, Sabri Sarioglu, Jem Paul Karacan, Volkan Issever, Olcan Adın, Bugra Yetgin, Batuhan Ergun, Umut Bulut, Sinan Gumus, Volkan Pala i Fatih Tasdelen.

Trener ovog tima je Hamza Hamzaoglu koji je sa Galatom u prošloj sezoni osvojio duplu krunu u Turskoj, a ovog ljeta je slavio i u nacionalnom Super kupu.

Zbog reprezentativnih obaveza u Sarajevo nisu doputovale najveće zvijezde tima Wesley Sneijder, Lukas Podolski i Fernando Muslera, a nedostajat će i povrijeđeni Hamit Altintop, Selcuk Inan, Hakan Balta i Burak Yilmaz.

Za utakmicu protiv Sarajeva u prodaji su 22.000 ulaznica.