Mourinho upozorava Porto
0

"Čuvajte se Rooneyja"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Portugalski trenerski mag Jose Mourinho vjeruje da Manchester United može srušiti Portovu nepobjedivost na domaćem terenu protiv engleskih klubova u evropskim takmičenjima.

Manchester United, branitelj naslova pobjednika u Ligi prvaka, odigrao je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Porta na Old Traffordu tek 2-2, i sada ''crvenim vragovima'' predstoji vrlo težak posao u uzvratu u Portu.

Jose Mourinho, trener Intera, kojeg je Manchester United izbacio u osmini finala, smatra da Fergusonove trupe mogu preko njegovih sunarodnjaka do polufinala.

  • Koliko je samo puta Manchester obarao razno razne rekorde ili ''rušio oklade''. Sir Alex Ferguson je pravi stručnjak za to, a njegova momčad posjeduje kvalitetu koja im omogućuje pobjeđivanje bilo gdje na svijetu – kaže Mourinho, koji je 2004. godine bio trener Porta. Tada je Porto u nokaut fazi eliminirao Manchester United, a potom se okitio i naslovom europskog prvaka.

  • Porto je u odličnoj poziciji, sigurno je da oni razmišljaju kako mogu proći dalje. Međutim, Manchester ima jednog momka koji im može pokvariti planove, a to je Wayne Rooney. Taj se ničega ne plaši, a takvi igrači ne razmišljaju o važnosti situacije. Rooney je igrač za velike utakmice – hvali Interov trener napadača ekipe s Old Trafforda i engleske reprezentacije.

  • Publika u Portu sigurno će biti otežavajuća okolnost za Manchester. Međutim, Rooney u svom mentalitetu ima samo igranje nogometa, pritom se ne zamara nikakvim utjecajima sa strane – zaključio je Mourinho.