Queiroz poručio Ronaldu
0

"Čuvaj se madridskog glamura"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Carlos Queiroz, selektor portugalske nogometne reprezentacije i bivši pomoćnik Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu, odaslao je upozorenje Cristianu Ronaldu nakon njegovog transfera u Real Madrid.

Queirozu je “kraljevski klub” dobro poznat, jer je ondje na klupi sjedio u sezoni 2003/04. Iako je uvjeren da će se najbolji nogometaš današnjice u u Realu sjajno snaći, portugalski selektor ga je upozorio da ne popusti pod utjecajem blještavila i svjetala reflektora španskog glavnog grada.

  • Imam svoje mišljenje oko karijere Cristiana Ronalda i mislim da je Manchester United bio najbolji klub za njega – rekao je Queiroz za The Sun.

  • U današnje vrijeme nogometašima pažnju odvlače i moda i televizija i moram reći da mu se u Madridu to lako može dogoditi.

Queiroz upozorava i na ostale odgovornosti nogometaša van travnjaka poput marketinga, koji je često znao uzrokovati njihove slabije igre.

  • Vjerujem da su Perez (Realov predsjednik) i Jorge Valdano (Realov direktor) naučili na svojim ranijim greškama. U Perezovom prvom mandatu igrači su bili previše posvećeni marketingu. Bilo je puno kompromisa i dogovora van travnjaka.

  • Kada u istoj svlačionici imate igrače poput Figa, Zidanea i Roberta Carlosa, izazov za trenera je veliki. S Kakom i Ronaldom u istoj svlačionici, novi će trener (Pellegrini) imati težak posao. Ali siguran sam da su u klubu naučili na svojim greškama.