Džeko zvanično predstavljen
0

"Čujem da je City omiljeniji klub u Manchesteru"

Totalsport
Službeno predstavljanje s dresom novog kluba, i brojem 10 na leđima, bosanski nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko iskoristio je za podbadanje slavnijega gradskog rivala.

"Puno sam u posljednje vrijeme slušao o tome da ljudi iz Manchestera i okoline navijaju za City a ne za United", nasmijao je prisutne novinare 24-godišnji centarfor izjavom u navijačima te potom dodao:

"Ne znam previše o rivalitetu Cityja i Uniteda, ali sam čuo da je taj derbi nešto posebno."

"Došao sam ovamo jer sam u Manchester Cityju prepoznao ambiciju. Došao sam u veliki klub, a s obzirom na to da sam i sam vrlo ambiciozan, vjerujem da zajedno možemo do velikih uspjeha."

"City je projekt. Ima vrlo dobru ekipu i odličnog trenera. Proveo sam lijepe tri i pol godine u Wolfsburgu, osvojio naslov po prvi put u historiji kluba. No, želio sam promjenu. Želio sam pokušati nešto novo i bolje. Zato sam ovdje", završio je bh. reprezentativac.

Džeko, koji je potpisao ugovor na 4,5 godine došavši iz Bundeslige za 27 miliona funti, mogao bi debitirati u subotnjemu premierligaškom dvoboju protiv Wolverhamptona.

Svom je najnovijem pojačanju pred novinarima dobrodošlicu poželio trener Roberto Mancini:

"Za mene je Edin jedan od najboljih napadača u Europi. Vrlo sam sretan zbog njegovog dolaska i mislim da će u budućnosti za nas biti od izuzetne važnosti."

Razlikuje se od drugih napadača koje imamo. Sada imamo dobru mješavinu. Nadam se da će i za nas zabijati kao što je za Wolfsburg.