Zlatan Ibrahimović
0

"Čudno bi bilo da izgubimo scudetto"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Milana uspješno su obavili posao i u 22. kolu, te su na gostovanju pobijedili Cataniju 2-0. Pobjeda je time bitnija jer su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrači Milana igrali s igračem manje.

U 54. minuti je drugi žuti karton dobio Mark van Bommel, no baš u periodu s igračkim deficitom je Milan zabio oba pogotka. Prvi Robinho, a drugi Zlatan Ibrahimović.

"Jasno se vidjelo da su igrači Catanije, od trenutka kada je Van Bommel dobio prvi žuti karton, htjeli isprovocirati i njegov drugi. Ne napadam ih zbog toga, ali bilo je preočito", rekao je nakon utakmice Ibrahimović koji je jednim pogotkom došao do brojke od 13 golova ove sezone u Seriji A.

Inače, Catania je prije ovog poraza imala lijepu domaću statistiku od pet pobjeda, četiri remija i dva poraza, ali Milan je rutinski ugrabio nova tri boda s kojima bježi Napoliju i Laziju za sedam bodova. Ipak, Napoli ima utakmicu manje.

"Kako god bilo, mislim da bi bilo jako čudno da izgubimo scudetto. Možemo ga izgubiti samo svojom velikom glupošću", završio je Ibrahimović, najbolji igrač Milana ove sezone.