Nogomet
0

CSKA izbjegao kaznu UEFA-e

FENA
Foto: AP
Foto: AP
CSKA iz Moskve neće biti izbačen iz Lige nogometnih prvaka, iako su dvojica igrača ruskog kluba bila pozitivna na doping testu, potvrdila je UEFA.

Sergej Ignaševič i Aleksej Berezutski suspendirani su u utorak zbog pozitivnog testa 3. novembra. No, UEFA je odlučila da ne posegne za rigoroznim mjerama, javlja BBC.

Dvojica nogometaša pala su na doping testu nakon susreta s Manchesterom (3:3) prošlog mjeseca, zbog čega su suspendirani i nisu mogli igrati u jučerašnjoj utakmici protiv Bešiktaša.

Pravilnik UEFA nalaže da se ekipa može diskvalifikovati iz takmičenja ako jedan ili više igrača budu okrivljeni za uzimanje dopinga. Glasnogovornica UEFA-e navela je da do toga neće doći.

Berezutski i Ignaševič su na testu bili pozitivni na supstancu kategorije "S6" s liste Svjetske antidoping agencije (WADA). CSKA je stao u odbranu igrača navodeći da su uzeli lijek zbog prehlade te da ljekari nisu o tome obavijestili predstavnike UEFA-e prije početka utakmice na Old Traffordu. Klub je objavio da lijek nije na listi zabranjenih sredstava te da se radi o tehničkoj greški ljekarskog osoblja.

Nogometaši CSKA su u šestom kolu Lige prvaka u Istanbulu pobijedili Bešiktaš s 2:1 i takmičenje po grupama okončali na drugom mjestu ispred Wolfsburga.