Slavlje na Marakani
12

Crvena zvezda savladala Partizan u 143. derbiju

Piše: D. B.
Foto:sr.partizan.rs
Foto:sr.partizan.rs
Na beogradskoj Marakani je u okviru 13. Jelen Superlige odigran 143. vječiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Domaći su slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Prve minute beogradskog derbija su protekle u ispitivanju snaga. Nakon toga su igrači Partizana uspostavili terensku inicijativu te već u 9. minuti stigli do vodstva od 1:0. Strijelac je nakon asistencije Ilića bio Mitrović. Primljeni gol nije uzdrmao domaće koji su u 14. minuti izjednačili rezultat na 1:1. Strijelac za Zvezdu je bio Kasalica. Gosti nisu posustajali, pa su do novog vodećeg gola stigli u 16. minuti. Marković je centrirao, a Jovanović postigao autogol. Do kraja prvog poluvremena je bilo nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, Milivojević je izjednačio rezultat na 2:2. Od tada je Zvezda preuzela terensku inicijativu koja se isplatila u 74. minuti. Strijelac je bio Milijaš. U finišu susreta su "crno-beli" mogli do izjednačenja, ali nisu uspjeli u tome. Ostalo je 3:2 u korist Zvezde.