Nogomet
0

Cruyff: Perez zna posao, ali ne razumije nogomet

Totalsport
Velikom broju onih kojih su kritizirali nogometnu politiku Real Madrida zasnovanu na kupovini igrača uz veliku potrošnju novca, pridružio se legendarni 62-godišnji Nizozemac Johan Cruyff.

Bivši dugogodišnji Barcelonin trener i igrač izjavio je da predsjednik madridskoga Reala Florentino Perez više pažnje posvećuje biznisu, nego nogometu.

  • Na tom je području on uistinu jak, ali kupovina najboljih igrača ne znači i da se razumije u nogomet - veli Cruyff, koji s nestrpljenjem očekuje vidjeti kako će se u tim uklopiti Cristiano Ronaldo, najskuplji nogometaš današnjice.

Samo za njega Real je platio 94 miliona eura kada ga je iz Manchester Uniteda dovodio na Santiago Bernabeu.

  • U Manchesteru je on bio igrač koji je imao sve. Uzmite za primjer Lionela Messija iz Barcelone, on je sjajan nogometaš, ali još uvijek samo dio tima. Vidjet ćemo hoće Cristiano to biti u Madridu.

Zanimljivo, Cruyff je za vrijeme igračkih dana mogao iz Ajaxa preći u “kraljevski klub”, no tu je priliku na vlastito insistiranje propustio.

  • Nije mi se dopalo što se sve dogovaralo iza mojih leđa, pa nisam želio otići - otkrio je Cruyff, dodavši kako je kao mladi nogometaš uzora pronašao upravo u Realovoj legendi Alfredu di Stefanu, ali se ipak priključio najjačoj katalonskoj ekipi.