Nogomet
0

Cruyff: Model Barcelone je model budućnosti

Totalsport
Johan Cruyff, 62-godišnja legenda nizozemskog nogometa i Barcelone, izjavio je da Real Madrid neće mnogo učiniti novim osnaživanjem svoje momčadi...

Barceloninu dominaciju od prošle sezone pokušava svrgnuti novi-stari predsjednik Real Madrida Florentino Perez kupnjom mega-nogometaša. Kaka i Cristiano Ronaldo su već na Santiago Bernabeu, a Real sprema i nova, slično zvučna pojačanja.

  • Sljedeće sezone će biti još zanimljivije gledati to suparništvo - rekao je Cruyff, koji je u Barceloni igrao od 1973. do 1978., a bio je i trener katalonske momčadi od 1988. do 1996. godine.

  • No, mislim da to nije pravi put, taj koji Real prevaljuje već drugi put u zadnjih pet-šest godina. Barcelonin model je model budućnosti. Kaka i Ronaldo su sjajni igrači, ali nogomet igra 11 protiv 11 i nemoguće je u jednom prijelaznom roku ispuniti baš sve u momčadi. Barcelona ima sistem koji radi i koji donosi uspjeh, te njima uvijek trebaju samo jedan ili dva igrača. To je razlika između Barçe i Reala - zaključio je Cruyff.