Bernd Schuster
0

"Cristiano Ronaldo u Madridu idućeg ljeta"

Sarajevo-x.com
I kad smo mislili da su se konačno smirile strasti između uprave Real Madrida i Manchester Uniteda, a oko Cristiana Ronalda, trener španskog diva Marci je otkrio kako vjeruje da će Cristiano Ronaldo nositi boje Real Madrida već iduće godine.

Madridovo proganjanje mladog nogometaša ovoga ljeta svakako je bilo jedna od najintrigantnijih nogometnih sapunica u posljednjih nekoliko godina, a okončana je razočarenjem šampiona Primere, nakon što je talentovani Portugalac ipak zadržao dres Manchester Uniteda. Međutim, situaciju je ponovo uzburkao Bernd Schuster, kazavši kako vjeruje da će konačni dogovor o Ronaldovom odlasku u Španiju biti postignut u 2009. godini.

"Mislim da će sljedeće godine njegovom klubom biti dosta teže zadržati ga, tako da postoji nada da će uskoro postati dio naše momčadi. Morate poduzeti sve što je moguće, jer ovaj igrač vrijedi", objasnio je slavni Nijemac.

Još je dodao kako od početka vjeruje da je misija dovođenja Cristiana Ronalda u Madrid teško izvodiva, ali ipak moguća, s obzirom na činjenicu da je slavni 23-godišnjak zaista pokazao interes da jednog dana zaigra u Španiji.

Čelnici Madrida ovoga ljeta fokusirali su se na Ronalda zahvaljujući njegovoj izvanrednoj igri prošle sezone u kojoj je postigao čak 42 gola i donio "crvenim vragovima" titulu šampiona Premier lige i Lige prvaka.