Real Madrid
0

Cristiano Ronaldo suočen s najvećom golgeterskom krizom

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Najskuplji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo, koji danas slavi 26. rođendan, suočen je s najvećom golgeterskom krizom otkako je stigao u redove Real Madrida na ljeto 2009. godine, piše Marca.

Posljednji gol Ronaldo je zabio 20. januara u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju Kupa kralja protiv Atletico Madrida. Otad je Portugalac propustio upisati se u listu strijelaca u četiri susreta, protiv Mallorce i Osasune u Primeri, te u oba polufinalna dvoboja protiv Seville u Kupu kralja. Dosad mu se najduži niz bez postignutog gola protezao na tri utakmice, a dogodilo se to prošle sezone u dva navrata.

Za svakog drugog igrača niz od četiri susreta bez gola ne bi bio tako dug period, ali za Ronalda, koji je po dolasku u Real na učinku od praktično gola po susretu, takav post izaziva veliku nelagodu i nezadovoljstvo, a Marca piše da su na igrača vrlo vjerovatno utjecali i neki problemi u privatnom životu kao što je smrt ujaka.

U svakom slučaju, Ronaldo je i dalje s 22 gola najbolji strijelac Primere s golom više od Lionela Messija, a u nedjeljnom domaćem susretu protiv Real Sociedada u sklopu 22. kola Primere nastojat će stati na kraj crnoj seriji i darovati sam sebi lijepi rođendanski poklon.