Nogomet
0

Cristiano Ronaldo proglašen igračem godine

Sarajevo-x.com
Fenomenalni fudbaler Manchester Uniteda dobio je nagradu PFA (Professional Footballers' Association) u kategoriji najboljeg igrača godine. 23-ogodišnji Cristiano Ronaldo bio je u izvanrednoj formi u Unitedu cijelu sezonu.

Postigao je 38 golova u ovoj sezoni i njegov tim je u borbi za osvajanje titule i u Premijer ligi ali i u Ligi šampiona.

Bivša zvijezda Lisabonskog Sportinga nije bila da dodjeli nagrada, pošto je bio na pripremama s klubom, prenosi Goal.com

U igri za ovu titulu bili su i Fernando Torres i Steven Gerrard, duo Liverpoola, iako nisu bili u odgovarajućoj formi sve do pred kraj februara, kad je glasanje za najbolje fudbalera već bilo završeno.

U kombinaciji su bili i Arsenalovi Cesc Fabregas i Emmanuel Adebayor, kao i David James.

"Veoma sam sretan. Ovo je divan momenat. Čast mi je i zadovoljstvo," rekao je Ronaldo nakon primanja nagrade.

"Kad radiš cijelu sezonu da bi igrao dobro, da nraviš nešto za svoj tim, da daš svoj doprinos ekipi i na kraju sezone PFA ti dodijeli ovakvu nagradu, onda je to sjajno, velika motivacija za dalje, da radiš bolje i više," dodao je.

Ronaldo je priznao da je glasao za Adebayora, ali se našalio rekavši da je ipak on zaslužio da pobjedi.

"Osjećam se odlično jer ovo nije samo moja nagrada," izjavio je. "Moji saigrači su mi puno pomogli ove sezone, dodavali mi dobre lopte da bih mogao postići pogodak."

Najboljim mladim igračem godine proglašen je Arsenalovom Cescu Fabregasu, a među nominovanim su bili i Torres, zatim Micah Richards iz Manchester Cityja, te duo iz Aston Ville Gabriel Agbonlahor i Ashley Young.

U kategoriji golmana najbolji je David James iz Portsmoutha, odbrambeni igrači: Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (Man Utd), Nemanja Vidić (Man Utd), Gael Clichy (Arsenal), u sredini terena Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Ashley Young (Aston Villa), a napadači Emmanuel Adebayor (Arsenal) i Fernando Torres (Liverpool).