Naivni Portugalac
0

Cristiano Ronaldo: Nogomet je čist sport bez dopinga

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Ponajbolji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo ispao je pomalo naivan kada je za španski AS izjavio da je nogomet "čist" sport u kojem nema dopinga.

Podsjetimo, bivši predsjednik španskog Premierligaša Real Sociedada, Inaki Badiola, izašao je u javnost s tvrdnjom da je baskijski klub u razdoblju od 2001. do 2007. godine koristio nedopuštena stimulativna sredstva.

Naravno, Real Sociedad je sve te optužbe negirao, a napadač drugog Reala, onog iz Madrida, tvrdi da nema mjesta dopingu u nogometu.

"Teška je to situacija, ali mislim da nema dopinga u nogometu. To je kolektivni sport i mislim da individulano bolja izvedba neće u konačnici značiti i timski uspjeh. No, ne mogu sa sigurnošću reći da niko nije koristio nedozvoljena sredstva", rekao je Portugalac za AS.

"Je li nogomet čist sport? Apsolutno! U to sam siguran 100 posto! Mislim da takve stvari u nogometu ne postoje", zaključio je Ronaldo, koji očito ne čita previše novine i ne posjećuje internetske portale.

Nabrojimo samo neke od poznatijih nogometaša koji su koristili doping u posljednjih 20-ak godina: Marco Borriello, Mark Bosnich, Lee Bowyer, Fernando Couto, Edgar Davids, Christophe Dugarry, pa čak i danas svjetski traženi trener - Pep Guardiola (nandrolon)!

Vezani članci