Odgovor Larssonu
0

Cristiano Ronaldo: Ne simuliram prekršaje

Totalsport
Napadač švedske reprezentacije Henrik Larsson, koji će u septembru napuniti 38 godina, optužio je najboljeg svjetskog nogometaša prošle godine Cristiana Ronalda da prečesto pada na travnjak i kada nije fauliran.

Larsson je član švedskog Helsinborga, a tokom karijere je duboki trag ostavio u Feyenoordu, Celticu i Barceloni. Prije dvije godine je kraće vrijeme proveo i na posudbi u Manchester Unitedu, klubu u kojem je prošle sezone Cristiano Ronaldo zabio 42 gola u svim takmičenjima, što mu je priskrbilo pobjedu u izboru za fudbalera godine za 2008. godinu u izboru FIFA-e i France Footballa.

Uoči kvalifikacijske utakmice za SP između Portugala i Švedske, Larsson je podigao tenzije prozivanjem Ronalda za ''padanje zbog krivog pogleda''. Ronaldo je, naravno, osjetio potrebu za odgovorom.

"Zapravo me baš briga što priča Larsson. Ja znam da ne glumim i da se ne bacam na travnjak, a to je jedino važno. Možda primam dosta udaraca od obrambenih igrača, ali ne simuliram prekršaje. Čini mi se kao da je svima zadovoljstvo napadati me zbog toga, ali nije me briga. Mirne sam savjesti jer uvijek na terenu igram pošteno", kaže Ronaldo.