Kvalifikacije za SP
0

Cristiano Ronaldo izrazio podršku Portugalcima

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ako nogometni reprezentativci Portugala pobjede večeras (srijeda) u Guimaraesu Maltu, zauzet će drugo mjesto u grupi A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Taj rezultat će ih dovesti na dvije dokvalifikacijske utakmice za odlazak u Južnu Afriku i mogućnost odlaska na veliku nogometnu smotru.

U tom ogledu neće moći računati na svog najboljeg nogometaša Cristiana Ronalda, koji je na posljednjem reprezentativnom ogledu (protiv Mađarske) pogoršao povredu desnog gležnja i izvan terena bi trebao biti narednih mjesec dana. Cristiano Ronaldo će ogled pratiti iz Madrida, a putem svoje internet stranice je poslao riječi podrške reprezentativnim saigračima.

"Svim svojim srcem sam želio pomoći Portugalu, ali nažalost onemogućen sam u tome. Ipak, znajte da će moje srce kucati svake minute tog meča s vama i vjerujem da ste spremni pobijediti i u tom susretu kako bi nastavili sanjati odlazak na Svjetsko prvenstvo. Moja briga je u ovom trenutku oporavak i da što prije opet budem s vama. Ponosan sam na vas, kao i svaki drugi navijač Portugala", piše službeno najbolji svjetski nogometaš.