Nogomet
0

Cristiano Ronaldo izluđuje komšiluk

Sarajevo-x.com
Možda je heroj miliona fudbalskih fanova, ali, prema riječima svojih komšija, ovaj nogometaš "vrijeđa, bruatalan je i bezosjećajan". Jedan od razloga je i plan rušenja sadašnje i gradnje nove veće vile.

Zvijezda Manchester Uniteda voli, kako piše Daily Mail, zajedno sa svojim prijateljima provoditi vrijeme u svojoj rezidenciji od 5 miliona eura.

Komšije su iznervirane što ovo nekadašnje "pošteno naselje" stalno rove buldožeri. Čak su razmišljali i o tome da sazovu referendum da bi se ovaj trend doseljavanja i mijenjanja njihovog naselja u Cheshiru zaustavio.

Vila u kojoj Cristiano Ronaldo živi osigurana je visokom zaštitnom ogradom i kapijama. Ima pet spavaćih soba i ostale elemente prestiža kao što je bazen, sauna, kino i soba za medije.

Jučer je otkriveno da je lokalnom vijeću poslan zahtjev da se ova dvospratna građevina koja tu stoji od 2005. sruši i izgradi trospratnica. Komšije misle da je sve to previše prestiža za njihov skromni okoliš, a komšija koji živi pored, John Priestley žalio se kako bi ta nova građevina "ugrožavala njegovu privatnost u kući i bašti". Nova kuća bi bila četiri metra viša od sadašnje.

"Ne sviđa nam se ideja da se sruši jedna savršeno udobna kuća da bi se na njenom mjestu napravila masivna i nedolična vila," složni su komšije.

"Nemamo ništa protiv fudbalera kao što je gospodin Ronaldo," kaže Martin Sinker, "samo je ovo što on radi upravo oo što mi želimo spriječiti u našem naselju."