Nogomet
1

Cristiano Ronaldo ipak dolazi na FIFA-inu gala večeru

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Najbolji nogometaš svijeta u ovome trenutku, Cristiano Ronaldo, ipak će biti prisutan na FIFA-inoj gala večeri u Zürichu 13. januara 2014. godine.

Tako barem tvrde španski mediji, koji prenose da je njegov klub, Real Madrid, obavijestio Međunarodnu nogometnu organizaciju (FIFA) da će Portugalac ipak biti prisutan na večeri, iako je prvobitno najavio da će bojkotovati taj događaj.

Razlog je bio sada već jako dobro poznati incident s predsjednikom FIFA-e Josephom Blatterom, koji je na Univerzitetu Oxford marširao po pozornici poput vojnika, okarakteriziravši Cristiana Ronalda kao takvog igrača. Lionela Messija je pritom nazvao savršenstvom na travnjaku, ali i izvan njega.

Zlobnici tvrde da će se Cristiano Ronaldo ipak pojaviti na FIFA-inoj gala večeri jer je dobio informaciju da će osvojiti nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2013. godini, koju je prvi i posljednji put primio 2008. godine. Svake mu je godine nakon toga istu uzimao Lionel Messi.

Protukandidati za nagradu će mu biti spomenuti argentinski nogometaš Messi, te francuski veznjak minhenskog Bayerna, osvajač trostruke krune u prošloj sezoni - Franck Ribery.