Nogomet
5

Cristiano Ronaldo: Dokazali smo da smo bolji, ali...

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Rijetkost je da bilo kakva utakmica završi bez pogotka sjajnog portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda. Slučaj je to bio u utorak, u uzvratnom meču polufinala Lige prvaka.

Iako Cristiano Ronaldo nije postigao gol njegov je Real pobijedio dortmundsku Borussiju 2-0. No, bilo je to premalo za prolaz u finale, jer se ključnom pokazala prva utakmica u kojoj je njemački sastav slavio s 4-1.

Imao je Portugalac prilika, najbolju onu u 12. minuti kada je nakon štopanja lopte prsima iz okreta pogodio golmana gostiju Weidenfellera. Bilo je još šansi za Ronalda, ali je ostao bez pogotka, a njegova ekipa bez finala.

"Tužan sam i tužni smo jer nismo u finalu. Bolji smo od njih, dokazala je to ova utakmica, ali nas je pokopao prvi meč u Dortmundu. Teško je bilo nadoknaditi taj minus", rekao je Portugalac i nastavio:

"Hvala našim navijačima, napravili su tačno onakvu atmosferu kakva je trebala na putu za finale. Nosili su nas, ali smo propuštali šanse. Velika šteta, kasno smo počeli davati golove. Žao mi je, trebali smo ići u finale jer smo bolji", ponovio je portugalski majstor.