Uoči susreta u Ligi prvaka
0

Cristiano Ronaldo: Bolji smo od Manchester Uniteda

Klix.ba
Cristiano Ronaldo ima počasno mjesto u najnovijem broju službenog UEFA-inog magazina Šampioni.

Fokus razgovora bila je nadolazeća utakmica u Ligi prvaka između njegovog sadašnjeg i bivšeg kluba, Real Madrida i Manchester Uniteda.

"Vjerujem da će sve biti uredu. Smatram da Real Madrid ima bolju ekipu, ali moramo to pokazati i na terenu, jer je United veoma jedinstven tim", kazao je Ronaldo.

Portugalska zvijezda pohvalila je klub u kojem je dosegla status zvijezde.

"Već neko vrijeme sam se želio suočiti sa svojim bivšim klubom. Imam sjajne uspomene na period koji sam proveo tamo", kazao je Portugalac koji o svom bivšem šefu, Sir Alexu Fergusonu, ima samo riječi hvale.

"On me naučio osnovama nogometa. U Manchester sam došao sa 18 godina. Upravljao je mojom karijerom na najbolji mogući način i za mene je on jedan od najvažnijih ljudi u historiji nogometa. Još uvijek imamo odličan odnos i bit će lijepo ponovno ga vidjeti", zaključuje Ronaldo.

Španska Marca je u čast njegovog rođendana, koji je bio jučer, napravila presjek najvažnijih trenutaka njegove karijere. Debitirao je 13. augusta u Ligi šampiona u dresu Sportinga. Godinu dana kasnije odigrao je prvu utakmicu za portuglaki nacionalni tim. Godine 2003. primijetio ga je Alex Ferguson. Impresioniran onim što je vidio, odlučio je dovesti ga u United, gdje je igrao do jula 2009. godine.

Osvojio je nekoliko titula u Premierligi, FA Cupu i Ligi prvaka, a 2008. godine je dobio Zlatnu loptu.

U junu 2009. godine prešao je u Real Madrid za 96 miliona eura i postao najskuplji igrač u historiji.