Gerard Houllier
0

"Cristiana Ronalda sam primijetio puno prije Fergusona"

Totalsport
Gerard Houllier
Gerard Houllier
Finansijska situacija u klubu na početku stoljeća bila je jedini razlog što je Cristiano Ronaldo potpisao za Manchester United a ne Liverpool, tvrdi nekadašnji trener "redsa" Gerard Houllier.

Francuz tvrdi da je on spazio talent u danas ponajboljem nogometašu svijeta mnogo prije Sir Alexa Fergusona, menadžera "crvenih vragova" za koje je Portugalac potpisao 2003. po odlasku iz Sportinga.

"Gledao sam ga na turniru U21 igrača u Toulonu. Išli smo po njega, ali nismo imali novac za plaću koju je tražio. Manchester United je igrao prijateljsku utakmicu sa lisabonskim Sportingom i svi su dečki govorili Fergusonu da ga potpiše. Ja nisam mogao jer nisam htio probiti dogovorenu granicu za plaće, mislio sam da bih tako unio nered u našu svlačionicu", kaže Francuz.

U sezoni 2001/02 Liverpool je ostao na drugom mjestu uprkos sjajnom učinku od 80 bodova. Sedam više za naslov je osvojio Arsenal. Pita se Houllier danas bi li rasplet bio takav da je u timu imao i Ronalda:

"Svjestan sam da neka pojačanja nisu bila oštra kao što su mogla biti. Možda bismo osvojili taj naslov s Ronaldom, ali imali smo tada Harryja Kewella koji je bio 'gladan' i izvrstan. Pogodila ga je povreda i više se nije vratio s jednakom vjerom u sebe, niti je imao onu 'glad'".