Menadžer najavio mogući transfer
0

Cristian Chivu sljedećeg ljeta seli u Real Madrid?

Totalsport
Christian Chivu (Foto: AP)
Christian Chivu (Foto: AP)
Menadžer Interovog nogometaša Cristijana Chivua Joan Becali rekao je novinaru ESPN Soccerneta da bi njegov klijent sljedećeg ljeta mogao prijeći u redove madridskog Reala.

Becali je rekao da bi Chivu sljedećeg ljeta kao slobodan igrač mogao postati član Real Madrida, te je istovremeno odbacio priče o povratku u redove Ajaxa kao neosnovane.

"Povratak u Ajax? Nastavit će igrati u inostranstvu, ali je mnogo bliži Real Madridu. Pregovaram sa tri velika evropska kluba, jer mislim da Chivu može igrati još četiri ili pet sezona nanajvišem nivou", kaže Becali.

Becali je priznao da je imao kontakt sa trenerom Real Madrida Joseom Mourinhom koji dobro poznaje Chivuove kvalitete jer su surađivali u Interu tri sezone.

"Mourinho ga poznaje dobro, radio je s njim, pa ćemo vidjeti šta će od svega biti. U ovom trenutku je najvažnije da Chivu igra u dobroj formi", zaključio je Joan Becali.

Chivuov ugovor s Interom ističe u ljeto 2012. godine, a pregovori oko produženja ugovora ne idu željenim pravcem, pa će 31-godišnji Rumun vjerovatno kao slobodan igrač napustiti redove Nerazzurra.