Slučaj Calcioscommesse
0

Criscito na ispitivanju, Pescara bez kaznenih bodova

Totalsport
Domenico Criscito
Domenico Criscito
Domenico Criscito, defanzivac talijanske nogometne reprezentacije koji je zbog sumnje za namještanje rezultata u slučaju "Calcioscommesse" (Nogometno klađenje) ostao bez nastupa na Evropskom prvenstvu, bit će ispitan od strane Talijanskog nogometnog saveza 16. jula.

Nedugo nakon što je policija uoči Eura pretražila njegovu sobu u talijanskom trening-kampu u blizini Firence, vijest da Zenitov nogometaš, bivši igrač Genoe i Juventusa neće biti na završnom popisu "Azzurra" za Euro objavio je potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Demetrio Albertini.

Criscita se sumnjiči za namještanje utakmica u periodu dok je igrao za Genou.

Oko 50 osoba uhićeno je od prošle godine u velikoj istrazi najnovijeg talijanskog nogometnog skandala. Tužitelji u Cremoni, Bariju i Napulju svoju su istragu protekli sve do Singapura i Južne Amerike, područja koja su navodno u pogonu za nezakonite radnje više od 10 godina.

Talijanski nogometni savez usvojio je žalbu Pescare, kojoj su zbog upletenosti u aferu ranije bila oduzeta dva boda iduće sezone. Umjesto toga, klub je dobio novčanu kaznu, a povratničku sezonu u Seriju A započet će bez kaznenih bodova.