Nogomet
0

Craig Gordon najplaćeniji golman u Engleskoj

FENA
Craig Gordon
Craig Gordon
Nogometni klub Sunderland je za Craiga Gordona izdvojio 14 miliona eura što je rekordni iznos za jednog golmana u historiji engleskog nogometa. U nastavku pročitajte i ostatak nogometnih transfera.

Craig Gordon od jučer je najplaćeniji golman u povijesti engleskog nogometa nakon što je prvoligaš Sunderland od škotskog Heartsa kupio 24-godišnjeg vratara za rekordnih 18.26 miliona dolara.

"Sretan sam što smo kupili Gordona, on će nam pomoći da zadržimo prvoligaški status", kazao je trener Sunderlanda i bivši igrač ManUa Roy Keane. Za Gordona, vratara koji je 24 puta branio za škotsku reprezentaciju, Sunderland je platio više od dosad rekordnog iznosa od 14 miliona dolara koliko je 2000. Manchester United dao za Fabiena Bartheza.

Paragvajski nogometni reprezentativac Julio dos Santos (24) sljedeće će sezone nastupati za španskog prvoligaša Almeriju. Dos Santos će u lmeriji biti na posudbi kao igrač muenchenskog Bayerna. Prošlu polusezonu Dos Santos je proveo na posudbi u Wolfsburgu.

Španski nogometni prvoligaš Athletic iz Bilbaoa i Espanyol razmijenili su vratare, pa je tako u Athletic stigao Gorka Iraizoz, dok je put Espanyola na jednogodišnju posudbu otišao Inaki Lafuente.Athletic je za Iraizoza, koji je prošle sezone branio za Espanyol samu u Kupu UEFA u kojemu je taj klub stigao do finala, latio odštetu od 4.6 miliona eura, te tomu pridodao Lafuentea.

Najbolji igrač pobjednika Kupa UEFE španjolske Seville Brazilac Daniel lves uputio je u srijedu apel vodstvu kluba da prihvati ponudu Chelsea koji za omalenog Brailca nudi 20 miliona eura.

"Dao sam svoje Sevilli i bilo bi pošteno da me puste u Chelsea. Klub sigurno neće izgubiti, naprotiv, dobit će mnogo novca, a ja priliku koju sam sanjao. Chelsea je klub koji se ne odbija", kazao je Alves (24) na konferenciji za novinare. Chelsea nudi 20 miliona eura za Alvesa, no prije nekoliko dana predsjednik andaluškog kluba je izjavio kako Brazilca pušta samo ako netko ponudi 30 milion. Alves ima ugovor sa FC Sevillom do 2012.