Nogomet
10

Costa optužio saigrače da "spavaju" na terenu, Carragher ga žestoko kritikovao

Klix.ba
Novi poraz Chelseaja u Premierligi i dalje je glavna tema u Engleskoj. Napadač Plavaca je tokom utakmice s Leicesterom, koju je njegov tim izgubio rezultatom 1:2, optužio saigrače za nezalaganje, njega je potom kritikovao bivši igrač Liverpoola i jedan od komentatora Sky Sportsa Jamie Carragher.

Costa je tokom utakmice optužio odbranu Chelseaja da je "zaspala" tokom okršaja s Leicesterom. Španski reprezentativac ove sezone ima problema s ponašanjem, kako na terenu tako i van njega, a ovog puta je gestikulacijom pokazao saigračima Kurtu Zoumi i Branislavu Ivanoviću da su "zaspali" u trenutku kad je Jamie Vardy postigao pogodak za Leicester.

Kolumnist Sportsmaila i komentator Sky Sportsa te bivši nogometaš Liverpoola Jamie Carragher je kritikovao Costu, posebno zbog njegovih loših performansi ove sezone.

"Nema ništa gore nego kad igrač dođe i govori ostalima šta trebaju raditi. Costa to ne bi trebao raditi s obzirom na činjenicu da spava cijelu sezonu. Za Chelsea nije uradio apsolutno ništa u odnosu na prošlu sezonu. Ne treba govoriti odbrani šta da radi, nego se koncentrisati na drugu polovinu terena i naučiti nešto od Vardyja", izjavio je Carragher.