Argeta liga KS
5

Čopra blistao protiv Mašinaca

Sarajevo-x.com
Almedin Čopra, igrač Srednje Saobraćajne škole najzaslužniji je za plasman svoje ekipe u polufinale Argeta lige Kantona Sarajevo u malom fudbalu. Njegov tim gubio je sa 0:1 od Mašinske škole, za koju je pogodio Mahović, ali je sa tri gola Sinalco igrač ove runde takmičenja svom timu donio preokret i veliko slavlje. Na kraju je rezultat glasio 4:1.

Protivnik "saobraćajcima" u polufinalu bit će Gimnazija Dobrinja koja je sa 1:0 bila bolja od UTŠ. Strijelac jedinog gola bio je Guta još u ranoj fazi meča, a u nastavku je trener "Dobrinjaca", Vedran Zubić, iskoristio dobro poznatu taktiku Josea Mourinha kojom je zatvorio sve prilaze svom golu.

Drugi polufinalni par čine Elektrotehnička škola i Treća Gimnazija. Elektrotehnička je u trećem meču četvrtfinala savladala Gimnaziju Obala sa 3:1, dok je Treća sa 2:1 nadigrala Školu metalskih zanimanja.

Četvrtfinale, rezultati:

UTŠ - Gimnazija Dobrinja 0:1 (Guta), Mašinska - Saobraćajna 1:4 (Mahović / Čopra 3, Kajić), Elektrotehnička - Gimnazija Obala 3:1 (Handić, Husić, Mrdić / Cviko), Treća Gimnazija - Metalskih zanimanja 2:1 (Suljević, Muhasilović / Hajrudinović).

Polufinale:

Gimnazija Dobrinja - Saobraćajna, Elektrotehnička - Treća Gimnazija.