Nogomet
12

Copa America Centenario: Argentina postigla pet golova protiv Paname, hat-trick Messija

Piše: D. B.
U okviru 2. kola grupe D Copa America Centenarija Argentina je rutinski savladala Panamu rezultatom 5:0, dok je Čile upisao sva tri boda protiv Bolivije pobjedom rezultatom 2:1.

Argentina - Panama 5:0

Argentinci su očekivano i bez problema pobijedili Panamu u čijoj je mreži završilo čak pet lopti. Poveli su u 7. minuti golom Otamendija, kojem je asistirao Di Maria. U 31. minuti je reprezentacija Paname ostala bez isključenog Godoya, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Do kraja prvog poluvremena se rezultat nije mijenjao, ali su Argentinci spremali katastrofu za Panamce.

Oporavljeni Lionel Messi je u igru ušao u drugom poluvremenu, tačnije u 61. minuti. Za prvi pogodak mu je bilo potrebno samo sedam minuta, a mrežu Paname je zatresao nakon asistencije Higuaina. Argentinski nogometni čarobnjak je svoj drugi gol na ovoj utakmici postigao u 78. minuti, a hat-trick je kompletirao u 87. minuti na asistenciju Roja.

Gol za konačnih 5:0 djelo je Aguera iz 90. minute. Svoju drugu asistenciju upisao je Rojo.

Čile - Bolivija 2:1

U prvom poluvremenu utakmice između Čilea i Bolivije golova nije bilo, ali su u drugom viđena tri. Reprezentaciji Čilea je vodstvo donio Vidal u 46. minuti nakon asistencije Pinille.

Foto: AFP
Foto: AFP

Bolivija je izjednačila u 61. minuti preko Camposa, da bi pobjedu Čileancima svojim drugim golom na utakmici, ovog puta iz penala, u sudijskoj nadoknadi donio Vidal.

Tabela grupe D:

  1. Argentina 6
  2. Čile 3
  3. Panama 3
  1. Bolivija 0