Tener Juventusa hvalio ekipu
0

Conte: Željeli smo pobijediti Cataniju pod svaku cijenu

Totalsport
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon minimalne 1-0 pobjede nad Catanijom u sklopu 28. kola Serije A, trener nogometaša Juventusa hvalio je borbeni duh svoje ekipe.

Naime, dugo su se "zebre" mučile protiv opasnog protivnika, da bi na kraju slavile golom Emanuelea Giaccherinija u prvoj minuti sudijske nadoknade, te tako na najbolji način iskoristile poraz Napolija kod Chieva (2-0) i prvim pratiteljima 10 kola prije kraja pobjegli na devet bodova razlike.

"Bila je to utakmica koju smo željeli pobijediti pod svaku cijenu, s velikom snagom i velikim srcem. Catania je bila sjajno organizirana i jako nam je otežala, a Alejandro Gomez i Lucas Castro su bili posebno opasni iz kontranapada", komentirao je Antonio Conte.

Upitan za komentar poraza Napolija, Juventusov je trener rekao:

"Mi se koncentriramo samo na sebe, jer je to teška i stresna liga u svakom pogledu. Da smo prošle sezone završili treći, tada navijači ne bi bili jako sretni. Ove smo godine počeli kao favoriti, a ponovno osvajanje naslova nikad nije lako. Sada si ne možemo početi čestitati, nego moramo ići utakmicu po utakmicu. Ova je sedmica fizički i psihički bio jako teška za ekipu, pa sam im dao dan odmora.

Na kraju je Conte dao i podršku italijanskom rivalu Milanu, koji će sljedeće sedmice na Camp Nou braniti 2-0 prednost protiv Barcelone u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

"Navijam za Milan u Ligi prvaka protiv Barcelone, jer je to italijanski klub. Imaju ojačanu, pomlađenu ekipu, pa su opasni protivnici u Seriji A."