Nogomet
179

Conte: U polufinale je prošla najbolja ekipa na svijetu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Antonio Conte može biti ponosan na način na koji se Italija predstavila na Evropskom prvenstvu.

Italijani su na Euru igrali hrabro, bez catenaccija na koji smo godinama navikli i, generalno gledano, nadigravali su se sa protivnicima, što je bez ikakve sumnje zasluga stručnjaka koji je preuzeo Chelsea.

Nakon meča protiv Njemačke Conte je bio razočaran ispadanjem sa Eura, ali je istovremeno bio i ponosan na urađeni posao.

"Njemačka je pokazala veliko poštovanje, čak je njihov selektor promijenio formaciju zbog nas. Pokazali smo nevjerovatnu borbenost i srčanost, dovoljno je reći da je Sturaro u produžecima iskrenuo koljeno, no ostao je na terenu i izdržao sve bolove jer nismo imali više izmjena.

Pokazali smo koliko se može postići ako imate veliku želju, ali je ipak u polufinale prošla najbolja ekipa na svijetu. Nama može biti zadovoljstvo što smo im parirali u svim aspektima igre, ali je razočaranje u svlačionici bilo veliko.

Vjerovali smo u san, ali moji igrači mogu ići kući opušteni jer dali su sve od sebe", poručio je Conre, koji će imati odmor od samo sedam dana prije nego što preuzme klupu londonskih Plavaca.