Nogomet
109

Conte: Protiv Njemačke želim vidjeti glad i znoj svojih igrača

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA)
Antonio Conte (Foto: EPA)
Italija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj igrati protiv aktuelnog svjetskog prvaka Njemačke. Uoči ovog meča je održana konferencija za medije na kojoj je selektor Azzurra Antonio Conte govorio o snažnom protivniku i djelomično otkrio svoje planove.

Novinare je prije svega zanimalo da li će za utakmicu biti spreman Daniele De Rossi.

"Daniele je u dobrom stanju. Nećemo žuriti, jer se ove utakmice igraju sa 120 posto mogućnosti. Veoma su fizički zahtjevne, pa moramo biti ne u dobrom, nego u odličnom stanju. Vjerujem u cijeli tim. Sastajemo se sa veoma snažnim protivnikom", izjavio je Conte. Ako De Rossi ne bude u mogućnosti da nastupi, opcija je Stefano Sturaro.

Talijani ne kriju ogroman respekt prema Njemačkoj, ali se ne namjeravaju fokusirati na odbranu.

"Njemačka ima sve kako bi bila jedna izuzetno snažna ekipa, tehniku, talent i fizičku snagu.. Organizovani su i prema mom mišljenju najkompletniji tim na svijetu. Imaju sjajne individualce, a tim je izuzetno jak kao kolektiv. Njemačku smatramo apsolutno najboljom ekipom na turniru, u posljednjih nekoliko dana smo proučavali njihovu igru, tako da će biti drugačija utakmica u odnosu na onu protiv Španije. Moramo ograničiti naše protivnike i nanijeti im što više štete. Četvrtfinale je, moramo se i braniti i napadati, ulog je veliki", rekao je selektor Italije.

Azzurri su mimo svih očekivanja stigli do četvrtfinala Eura.

"Prije nekoliko mjeseci nam niko nije davao šanse, a danas smo ovdje zasluženo, bili smo prvi u grupi i izbacili smo Španiju. Znamo da nas čeka težak meč, ali se nećemo unaprijed predati. Želim vidjeti glad i znoj svojih igrača, želim da su svjesni da mogu preći prepreke koje se čine neprelaznim", završio je Conte.

Italija i Njemačka igraju od 21:00 sati.