Nogomet
3

Conte: Nemamo novca za Drogbu

Totalsport
Antonio Conte (Foto. AFP)
Antonio Conte (Foto. AFP)
Trener Juventusa Antonio Conte odbacio je medijska nagađanja koja su njegov klub povezivala s potencijalnim transferom bjelokošćanskog nogometnog reprezentativca Didiera Drogbe (34) u januarskom prijelaznom roku.

Iako je Gazzetta dello Sport pisala kako su pregovori na relaciji Juventus-Drogba već u poodmakloj fazi, čini se da će bivši napadač Chelseaja ostati u svom aktuelnom klubu Shanghai Shenhui.

"Pričanje o transfer-tržištu bilo bi iskazivanje nepoštovanja prema mojim sadašnjim igračima koji su pokazali veliku želju i posvećenost mojim idejama u proteklih godinu dana. Ide nam jako dobro i stojimo objema nogama čvrsto na zemlji. Ovo je teška ekonomska situacija, ne samo za Juve nego i za druge klubove", rekao je Conte za Corrierre dello Sport.

"Neću dovoditi nove igrače jer nemamo sredstva kojima bi ih platili. Moramo iskoristiti maksimum od onoga što imamo i pokušati naše sadašnje igrače pretvoriti u vrhunske igrače. Neki su već na tom nivout, a neki će tek postati", dodao je trener aktuelnog talijanskog prvaka koji je na najboljem putu osvajanja druge uzastopne krune.