Golom odgovorio na kritike
0

VIDEO / Čomor: Prvjenac sam posvetio svojim roditeljima i djevojci

Piše: Dalibor Bošnjak
Denis Čomor
Denis Čomor
Nakon što već duže vrijeme trpi pritiske s tribina, Denis Čomor, nogometaš FK Sarajevo, u nedjelju je u utakmici 6. kola BHT Premijer lige protiv Veleža, postigao svoj prvjenac, prelijep gol kojim je odgovorio na kritike i najavio bolje igre.

Sarajevo je u susretu sa Veležom slavilo uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:1. Jedan je gol za Bordo ekipu postigao i Denis Čomor, igrač koji je u posljednje vrijeme bio izložen kritikama navijača zbog svojih igara. Međutim, uporni nogometaš Sarajeva je izdržao pritisak te je protiv Veleža postigao svoj prvjenac u najdražem dresu. Bio je to prelijep gol koji je zapečatio sudbinu Rođenih.

"Riječima ne mogu opisati osjećaj u trenutku kada sam postigao gol. Nadam se da ću ovako nastaviti, postizati golove i igrati još bolje. Međutim, iako mi je veoma drago zbog gola, pojedinac nije bitan. Važnije je to što ekipa igra odlično", izjavio je Čomor za portal Klix.ba.

Kritike je igrač Sarajeva uspio podnijeti te kaže kako se njima ne opterećuje. Zahvalio se na podršci saigračima i stručnom štabu.

"Kritike dobro podnosim jer imam veliku podršku saigrača i stručnog štaba. To se najbolje vidjelo kada su svi došli da me zagrle nakon što sam postigao gol. Svima sam zahvalan. Kritike pokušavam iskoristiti u pozitivnom smislu i biti još bolji. Pogodak sam posvetio roditeljima i djevojci", dodao je Čomor.

Bordo ekipu u utorak očekuje utakmica šesnaestine finala Kupa BiH, a protivnik je Gradina. Čomor je rekao da je pobjeda imperativ, po mogućnosti sa što većom gol razlikom.

"Opuštanja neće biti jer se radi o jednom susretu i popravnog nema. Kvalitetniji smo od njih, a to smo pokazali pobijedivši ih 3:1. Nama su potrebni trofeji i idemo ka tom cilju", završio je Čomor.