Nogomet
0

Cole: Napuštam Chelsea

Totalsport
Ashley Cole (Foto: EPA)
Ashley Cole (Foto: EPA)
Ashley Cole objavio je svoju odluku da napušta Chelsea. Ugovor ovog 33-godišnjeg lijevog beka i donedavnog engleskog nogometnog reprezentativca istječe krajem juna, a dosad nije dobio ponudu za produženjem.

"Važem svoje opcije gdje ću igrati sljedeće sezone s agentom, a nažalost se čini da Chelsea nije jedna od njih. Hvala Chelseaju što mi je osam godina ovdje bilo zadovoljstvo raditi, hvala svom osoblju i igračima. Prošli smo puno toga, dobrog i lošeg. I naravno, hvala navijačima, mogu vam reći samo hvala što ste nam dali samopouzdanja da osvojimo neke nevjerojatne trofeje", poručio je Cole putem Twittera.

Tokom prošle premierligaške sezone Cole je upisao tek 17 premierligaških startova, a iz Chelseajeve prve ekipe izgurao ga je Cesar Azpilicueta. Nakon posljednje Chelseajeve domaće utakmice sezone Cole je briznuo u plač očito siguran da mu je to bila posljednja utakmica u dresu "Bluesa" na Stamford Bridgeu.

Gdje će Cole nastaviti svoju karijeru, tokom koje je skupio 107 nastupa u dresu engleske reprezentacije, zasad nije poznato.